αγγλικα για ενηλικες - μαθηματα αγγλικων για ενηλικες

ΕΥΡΩΔΙΑΣΤΑΣΗ - Μαθήματα Αγγλικών για Ενήλικες - Ταχύρυθμα τμήματα Αγγλικών για Ενήλικες - Online Μαθήματα Αγγλικών για Ενήλικες - Νο1 Φροντιστήρια Αγγλικών για Ενήλικες - Πάνω από 11.000 Επιτυχόντες σε όλες τις Επίσημες Εξετάσεις Αγγλικών - Νέα Τμήματα όλο το χρόνο - Χαμηλά Δίδακτρα

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Πτυχίο Αγγλικών Lower Michigan: αναλυτικές πληροφορίες για τις εξετάσεις Αγγλικών Lower Michigan.

Lower Michigan (ECCE): φιλική και προσιτή εξέταση για τον υποψήφιο.

  Το Examination for the Certificate of Competency in English (ECCE), όπως είναι η σωστή και πλήρης ονομασία του, ή Lower του πανεπιστημίου Michigan, όπως είναι ευρύτερα γνωστό στην Ελλάδα, είναι μία εξέταση γλωσσομάθειας για σπουδαστές των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι η Αγγλική. Η πιστοποίηση Lower Michigan έχει ευρύτατη αναγνώριση σε όλο τον κόσμο ως αποδεικτικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας. Σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες αποδεικνύει την Καλή Γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Στην Ελλάδα αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ και, φυσικά, έχει καθολική αναγνώριση και στον ιδιωτικό τομέα.

  Προσοχή! Κάποια Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών (ή, ακόμα χειρότερα, Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών ή άλλοι άσχετοι με το χώρο της διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας), ενώ διαφημίζουν ότι προετοιμάζουν για "Lower", προετοιμάζουν για άλλες - λιγότερο αναγνωρίσιμες - πιστοποιήσεις Αγγλικών τις οποίες προσπαθούν να "πλασάρουν" στους σπουδαστές / υποψήφιους ως "ισότιμες και ισάξιες" με το Lower του Michigan. Ο λόγος που το κάνουν αυτό; Δεν θέλει και πολύ σκέψη. Σε κάθε περίπτωση, αν ο υποψήφιος ήθελε να προετοιμαστεί για οποιαδήποτε άλλη πιστοποίηση θα το επέλεγε μόνος του. Επιλέγοντας Ευρωδιάσταση για να μάθετε ή να βελτιώσετε τα Αγγλικά σας και να προετοιμαστείτε για το Lower, μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι θα σας προετοιμάσουμε για το Lower του Michigan και όχι για οποιαδήποτε άλλη "ισότιμη και ισάξια" εξέταση Αγγλικών.
  Σημειώνεται ότι τα παρακάτω στοιχεία διαμορφώνονται αποκλειστικά από τους αρμόδιους ακαδημαϊκούς και εξεταστικούς φορείς και μπορεί να μεταβληθούν χωρίς προειδοποίηση. Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ευρωδιάσταση αποποιούνται κάθε ευθύνης άμεσης επικαιροποίησης των ανωτέρω στοιχείων σε περίπτωση αλλαγής.
  Επίπεδο ECCE με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις ξένες γλώσσες και με βάση τον ΑΣΕΠ:
  B2 (καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας)
  Αναγνωρισιμότητα ECCE στην αγορά εργασίας:
  Καθολική
  Εξεταστικές περίοδοι ECCE:
  Δεκεμβριος (δηλώσεις συμμετοχής το Σεπτέμβριο)
  Μάιος (δηλώσεις συμμετοχής το Φεβρουάριο)
  Ενδεικτικό κόστος εξετάσεων ECCE:
  155€
  Συνολική διάρκεια εξέτασης ECCE (πλην προφορικών):
  περίπου 155 λεπτά
  Τομείς εξέτασης του υποψήφιου:
  Γραπτή και προφορική εξέταση

  Α) Γραπτή εξέταση

  Περιλαμβάνει τρεις τομείς εξέτασης: Κατανόηση ακουστικού κειμένου (listening), Κατανόηση γραπτού λόγου – Λεξιλόγιο – Γραμματική (GVR) και Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Composition).

  1. Κατανόηση ακουστικού κειμένου (listening)

  Αποτελείται από 2 μέρη (parts) – συνολικά 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με 3-4 επιλογές (a), (b), (c), (d).
  Διάρκεια: περίπου 30-35 λεπτά
  Βαθμολογία: Η βάση είναι το 65%, ουσιαστικά 33 σωστές απαντήσεις. Δεν υπάρχει αρνητική βαθμολογία.
  Part 1
  30 σύντομοι ηχογραφημένοι διάλογοι, καθένας εκ των οποίων ακολουθείται από μία ερώτηση. Η ερώτηση δεν είναι τυπωμένη και ο υποψήφιος πρέπει να επιλέξει ποια είναι η πιο λογική απάντηση στην ερώτηση που άκουσε. Οι 3 επιλογές (a), (b), (c) δίνονται με τη μορφή εικόνων.
  Part 2
  Σύντομες ομιλίες πάνω σε τέσσερα διαφορετικά θέματα ακολουθούμενες από 4-6 εκτυπωμένες ερωτήσεις η κάθε μία. Στους υποψήφιους δίνεται χρόνος να διαβάσουν τις ερωτήσεις πριν ακούσουν την κάθε ομιλία. Δίνονται τέσσερις εκτυπωμένες επιλογές απαντήσεων (a), (b), (c), (d) για κάθε ερώτηση. Ο συνολικός αριθμός των ερωτήσεων του δεύτερου μέρους είναι 20.
  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
  Η βαθμολογία βγαίνει συνολικά, μπορεί δηλαδή κάποιος να χάσει το μεγαλύτερο τμήμα του δεύτερου μέρους αλλά παρόλα αυτά να περάσει το Listening, εφόσον ο συνολικός αριθμός των σωστών απαντήσεων είναι 33/50.
  Και τα 2 μέρη του Listening ακούγονται μόνο μία φορά.

  2. Γραμματική (Grammar), Λεξιλόγιο (Vocabulary), Κατανόηση γραπτού λόγου (Reading) = GVR.

  Διάρκεια: 90 λεπτά
  Βαθμολογία: Συνολικά 100 ερωτήσεις, καθεμιά από τις οποίες βαθμολογείται με 1 μονάδα, και είναι όλες ισοδύναμες. Το ζητούμενο είναι η επιτυχία στο 65% αυτών (=65 ερωτήσεις) ανεξάρτητα με το πώς οι σωστές απαντήσεις θα κατανεμηθούν μεταξύ Grammar/Vocabulary/Reading. Θεωρείται δηλαδή πως ένας υποψήφιος έχει περάσει το GVR ακόμα κι αν πχ έχει κάνει λάθος σε όλο το Reading, αρκεί να έχει τουλάχιστον 65 σωστές απαντήσεις σε Grammar & Vocabulary. Δεν υπάρχει αρνητική βαθμολογία.
  Grammar
  35 αυτόνομες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (a), (b), (c), (d).
  Μία ελλιπής πρόταση ακολουθούμενη από επιλογές λέξεων ή φράσεων. Μόνο μία επιλογή είναι γραμματικά σωστή.
  Vocabulary
  35 αυτόνομες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (a), (b), (c), (d).
  Μία ελλιπής πρόταση ακολουθούμενη από επιλογές λέξεων. Μόνο μία λέξη είναι σωστή για το συγκεκριμένο περιβάλλον.
  Reading
  Αποτελείται από 2 μέρη (parts).
  Συνολικά περιλαμβάνει 4 κείμενα με 4-6 ερωτήσεις κατανόησης το καθένα, σύνολο 30 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (a), (b), (c), (d).
  Αναλυτικά:
  Part 1
  Σύντομο κείμενο ακολουθούμενο από 5 ερωτήσεις κατανόησης. Ο συγκεκριμένος τύπος άσκησης περιλαμβάνει δύο κείμενα.
  Part 2
  Τέσσερα σύντομα κείμενα που συνδέονται θεματικά μεταξύ τους ακολουθούμενα από 10 ερωτήσεις κατανόησης (συνολικά). Ο συγκεκριμένος τύπος άσκησης περιλαμβάνει δύο ενότητες κειμένων (πρόκειται για 2 σετ των 10 ερωτήσεων).

  3. Παραγωγή γραπτού λόγου (Composition)

  Διάρκεια: 30 λεπτά
  Βαθμολογία: 5 επίπεδα βαθμολογίας: 5, 4, 3, 2 και 1.
  Ο υποψήφιος  διαβάζει ένα σύντομο απόσπασμα από άρθρο εφημερίδας και γράφει μία επιστολή (γράμμα) ή έκθεση ιδεών/δοκίμιο έκτασης 120-150 λέξεων, παρουσιάζοντας την άποψή του σχετικά με την κατάσταση ή το θέμα που περιγράφεται στο άρθρο. Τα θέματα αφορούν προσωπικές εμπειρίες ή απόψεις για κοινωνικά ζητήματα.

  B) Παραγωγή προφορικού λόγου (Speaking)

  Ένας υποψήφιος - ένας εξεταστής. 4 συνολικά μέρη εξέτασης (parts).
  Διάρκεια: περίπου 15 λεπτά
  Βαθμολογία: 5 επίπεδα: 5, 4, 3, 2 και 1.
  Part 1
  Ερωτήσεις γενικού περιεχομένου από τον εξεταστή στον υποψήφιο. Κάποιες από τις ερωτήσεις μπορεί να σχετίζονται με το γενικότερο θέμα το οποίο θα συζητηθεί στα επόμενα μέρη.
  Part 2
  Ο εξεταστής δίνει στον υποψήφιο μία καρτέλα η οποία περιλαμβάνει prompt με εικόνες και σύντομο κείμενο σχετικά με ένα πρόβλημα ή μία κατάσταση που βιώνει ο εξεταστής. Ο υποψήφιος απευθύνει ερωτήσεις στον εξεταστή για να αντλήσει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί ώστε να τον βοηθήσει να επιλέξει μία λύση.
  Part 3
  Ο υποψήφιος παρουσιάζει στον εξεταστή την επιλογή/λύση στο πρόβλημα που συζητήθηκε στο 2ο μέρος, την οποία θεωρεί ως την πλέον κατάλληλη. Παράλληλα παραθέτει τα επιχειρήματα του, αιτιολογώντας την απόφασή του. Τα επιχειρήματα βασίζονται στις πληροφορίες που έδωσε ο εξεταστής στον υποψήφιο στο δεύτερο μέρος. Στο μέρος αυτό ο εξεταστής μπορεί να ρωτήσει γιατί απορρίφθηκε/-καν η/οι άλλη/-ες εναλλακτικές.
  Part 4
  O εξεταστής απευθύνει ερωτήσεις στον υποψήφιο και ακολουθεί μία συζήτηση μεταξύ τους σχετικά με το γενικό θέμα της συζήτησης του 2ου και 3ου μέρους.
  ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
  1. Τα προφορικά γίνονται συνήθως από μία εβδομάδα πριν τις γραπτές εξετάσεις έως και 15-20 ημέρες μετά τις γραπτές εξετάσεις, Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της εξέτασης ορίζεται από τον εξεταστικό φορέα.
  2. Δεν υπάρχει διάλειμμα κατά τη διάρκεια της γραπτής εξέτασης.
  3. Οι απαντήσεις πολλαπλής επιλογής (Listening & GVR) καταχωρούνται από τον υποψήφιο σε ειδικό μηχανογραφημένο απαντητικό έντυπο στο οποίο οι υποψήφιοι χρησιμοποιούν αποκλειστικά μολύβι.
  4. Δεν παρέχεται επιπλέον χρόνος στους υποψήφιους για να μεταφέρουν τις απαντήσεις τους στο ειδικό μηχανογραφημένο απαντητικό έντυπο.
  5. Η έκθεση γράφεται με μολύβι.
  ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ECCE:
  Από την εξεταστική Μαΐου 2014 αλλάζει ο τρόπος βαθμολόγησης της εξέτασης ECCE. Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές, ο υποψήφιος θεωρείται πως έχει πετύχει στις εξετάσεις εφόσον συγκεντρώσει 65% (ή 650/1000) ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των επιμέρους τμημάτων της εξέτασης. Έτσι, αν κάποιος υποψήφιος έχει ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ άνω του 65% (ή 650/1000) σε Listening / GVR / Writing / Speaking θεωρείται επιτυχών στις εξετάσεις ακόμα και αν σε κάποιο/-α από αυτά τα μέρη έχει κάτω του 60%. Με αυτό τον τρόπο η εξέταση καθίσταται ακόμα πιο φιλική για το μέσο υποψήφιο.
  Σύμφωνα με τον νέο τρόπο βαθμολόγησης, ΟΛΑ τα μέρη της εξέτασης βαθμολογούνται με αναγωγή στα 1000, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.
  PERFORMANCE RANGE
  (old system)
  Speaking & Writing
  (new scoring system)
  Listening & GVR
  (new scoring system)
  HP = High Pass5840-1000
  P = Pass4750-835
  LP = Low Pass3650-745
  BF = Borderline-Fail2610-645
  F = Fail10-605